retailers.2x Created with Sketch.
Solutions for Retailers >

Blogi

Analyse² Category Analytics -versiojulkaisu

24.04.2018

arrow-down Created with Sketch.

Joustavampaa analysointia tuotesarjoilla

Analyse² Category Analytics -versiojulkaisun myötä työkalun käyttäjä voi räätälöidä raporteissa mukana olevien tuotteiden joukkoa muodostamalla omia tuotesarjoja. Nämä mahdollistavat muun muassa monipuolisemmat analyysit yli tuoteryhmien tai kuluttajakäyttäytymisen syvällisemmän ymmärtämisen.

Aina käytettävissä olevat tuotepuurakenteet eivät täytä omia raportointitarpeita tai on oleellista saada raporttiin esimerkiksi kaikki valittujen tuoteryhmien luomumerkinnällä varustetut tuotteet. Tällöin on hyödyllistä, että omia tuotesarjoja voi muodostaa ja analysoida erilaisten järjestelmässä ylläpidettyjen attribuuttien tai omien vapaasti valittavien tuotemääritelmien mukaisesti.

Omia tuotesarjoja voi muodostaa ja analysoida erilaisten järjestelmässä ylläpidettyjen attribuuttien tai omien vapaasti valittavien tuotemääritelmien mukaisesti.

Attribuutit apuna laajempien tuotesarjojen muodostamisessa

Attribuuttien mukaisesti tehdyt tuotesarjat mahdollistavat laajemmankin joukon valitsemisen osaksi tarkastelua. Lisäksi tuotesarja on helposti muodostettavissa, kun yhdellä haulla on mahdollista saada listaus kaikista tuotteista, jotka esimerkiksi täyttävät tietyn pakkauskoon kriteerit, jotka ovat valmistettu Suomessa tai joille on myönnetty Reilun Kaupan merkki. Välillä taas on pystyttävä analysoimaan oman tuotetarjonnan tuotteita, jotka muodostavat oman tuoteperheen, mutta eivät omaa tuotebrändiään.

Hyödynnä omia tuotesarjoja työkalun eri moduuleissa

Category Analytics -työkalussa luotuja ja tallennettuja tuotesarjoja voi hyödyntää työkalun kolmessa eri moduulissa: Basket Analysis, Shoppers sekä Category Review. Näissä moduuleissa omien tuoteryhmien luominen mahdollistaa muun muassa kokonaisten brändien ostajaprofiilien tai ostoskorien tunnistamisen. Mikäli esimerkkituotesarjaan on valittu luomutuotteet, Shoppers-moduulissa on mahdollista tarkastella luomutuotteita ostaneiden talouksien ostoprofiileja Heavy, Medium ja Light-ryhmissä.

Oman tuotesarjan sekä valitun tuoteryhmän ostajaprofiileja on mahdollisuus vertailla keskenään. Omaan tuotesarjaan on tässä valikoitunut attribuuttien perusteella määritetyt Avainlippu-tuotteet.

Työkalutarpeita ja näkökulmia on usein vähintään yhtä monta kuin työkaluilla on käyttäjiä. Teemme jatkuvaa tuotekehitystä tuodaksemme ratkaisuihimme uusia, lisäarvoa tuovia käyttäjälähtöisiä toimintoja. Päivityksiä tuodaan työkaluun versiojulkaisujen myötä säännöllisesti.

Lue lisää A² Category Analytics -työkalusta