retailers.2x Created with Sketch.
Solutions for Retailers >

Blogi

Kauppakohtainen tuotepeitto sekä tulevan menekin arvioiminen uusimman versiojulkaisun pääteemoina

20.06.2018

arrow-down Created with Sketch.

Aikaisemmassa myyntikentän tarpeisiin sekä työkaluihin liittyvässä blogikirjoituksessa toimme esille, kuinka olennaisessa roolissa tavoitteiden asettaminen ja benchmarkkaus on tavoiteltaessa parempia tuloksia. Nyt Analyse² Regions -työkaluun tuotavat päivitykset tekevät entistä helpommaksi tavoitteiden ja tulosten seurannan suhteessa muihin alueen sekä ketjun kauppoihin.

Miten tuotteet ovat edustettuina alueeni kaupoissa?

Kaupparanking-raportti on erityisesti myyntiedustajan työkalu, jonka avulla hänellä on aina ajantasaista tietoa siitä, miten hänen alueensa kaupoissa myynti kehittyy, mikä on tuotteiden peitto ja kuinka hyvin erilaiset tuoteperheet sekä -variantit ovat saatavilla alueen eri kaupoissa. Yksittäisen kaupan lukujen vertaaminen esimerkiksi alueen vastaavien kauppojen keskiarvolukuihin auttaa myyntiedustajaa yhdessä kaupan kanssa optimoimaan kyseisen kaupan valikoiman sekä varmistamaan edustamilleen tuotteilleen mahdollisimman laajan peiton.

Lukujen vertaaminen alueen keskiarvolukuihin auttaa optimoimaan kyseisen kaupan valikoiman sekä varmistamaan mahdollisimman laajan peiton.

Kaupparankingin avulla myös aluemyynnin esimiehen on mahdollisuus tarkastella tavoitteiden toteutumista kauppakohtaisesti yli myyntipiirien. Toteutuneita lukuja voi vertailla esimerkiksi koko ketjun, alueen tai tietyn kokoluokan kauppojen myyntilukuihin.

Myyntitrendit hallintaan selkeiden raporttien avulla

Monien tuoteryhmien osalta vuodenajoilla sekä sesongeilla on suuri merkitys tuotteiden kysyntään. Myyntituloksen maksimoinnin sekä parhaan asiakaskokemuksen mahdollistamiseksi, kauppiaan on tärkeää pystyä varautumaan riittävällä määrällä tuotteita. Kaupparaportin uudistettujen kuvaajien avulla myyntiedustaja näkee yhdellä silmäyksellä edellisvuoden myynnit suhteessa kuluvan vuoden toteutuneisiin myyntilukuihin ja pystyy parhaiten arvioimaan tulevan sesongin menekin.

Lue lisää A² Myyntikentän työkalusta