retailers.2x Created with Sketch.
Solutions for Retailers >

Blogi

Analyse² aamiaisseminaari 2019

17.10.2019

arrow-down Created with Sketch.

Asiakastieto osana hinnoittelua

Vuosittainen Analyse² aamiaisseminaari keräsi syyskuun lopulla Espooseen yli sata Suomen elintarviketeollisuudessa työskentelevää myynnin, markkinoinnin ja tiedon hyödyntämisen asiantuntijaa. Kuudennessa Analyse² aamiaisseminaarissa pureuduttiin vahvasti asiakastietoon sekä hinnoitteluun liittyviin kysymyksiin.

Aihetta eri näkökulmista käsitteli neljä asiantuntijaa: Tampereen yliopiston markkinoinnin professorin Hannu Saarijärven puheenvuorossa avattiin suomalaista ruokaympäristöä ja asiakastiedon muuttuvaa roolia siinä. Asiakkaan elämän ollessa tekemisen keskiössä, on olennaista ymmärtää mistä informaatioksi integroitava data koostuu, mikä informaatio luo arvoa asiakkaalle sekä mitä haasteita kauppa kohtaa.

K-Citymarketin myyntijohtaja Samuli Nyman kertoi asiakastiedon hyödyntämisestä ja vastuullisuuden huomioinnista K-ryhmässä. Kerätyn asiakastiedon älykkään hyödyntämisen avulla K-ryhmän on mahdollista tarjota muun muassa entistä henkilökohtaisempia etuja, suosituksia ja reseptejä. Lisäksi asiakasymmärrystä halutaan hyödyntää yhä enemmän ja laajemmin K-ryhmän eri avainprosesseissa, hinnoittelussa, valikoimien suunnittelussa, digitaalisissa palveluissa sekä markkinoinnissa.

Kerätyn asiakastiedon älykkään hyödyntämisen avulla K-ryhmän on mahdollista tarjota mm. entistä henkilökohtaisempia etuja, suosituksia ja reseptejä

Saarioisten kuluttaja- ja asiakasymmärryksen kehityspäällikkö Anu Bergius avasi asiakastiedon hyödyntämistä sekä tiedolla johtamista Saarioisella konkreettisten tuoteuutuus- ja pakkausuudistusesimerkkien avulla. Läpikäydyissä esimerkeissä korostui pitkäjänteinen kohdeasiakkaiden kanssa vuorovaikutuksessa oleminen osana kuluttajaymmärryksen kartoitusta.

Analyse²:n Supplier Sales & Customer Success´in Master Chief Juhani Nummi jakoi tietoaan koskien Hintaseurantapalvelun avulla markkinoista saatavaa valtakunnallista hinta- ja valikoimatietoa. Kahta tuoteryhmää sekä asiakasryhmäesimerkkiä hyödyntäen tarkastelimme asiakkaiden kulutustottumuksissa korostuvia piirteitä ja tuoteryhmien tuotelukumäärän sekä keskihinnan kehitystä.

Asiakastieto ja sen tehokas hyödyntäminen ovat yksi tämän hetken ajankohtaisimmista aiheista ja jatkoimmekin näihin liittyvää pohdintaa professori Hannu Saarijärven kanssa haastattelun merkeissä. Lue lisää asiakastiedon eri muodoista, käyttötarkoituksista sekä kaupan ja tavarantoimittajien vastuista täältä.